Blåbärssylt

Blåbärssylt

Det här är både ett pysseltips och mattips! För här får du både recept på en god blåbärssylt samt ett tips på hur du snyggt förvarar den.

Först och främst, sylten:
Blanda 0,5 kg syltsocker med 1 kg blåbär i en kastrull. Koka upp och låt koka i fem minuter. Skumma av och häll upp i olika burkar.

Förvaringen:
Samla några glasburkar. Det finns olika sätt. Antingen kan du köpa nya glasburkar eller fynda några på loppis. Men helst, och smartast för plånbok och miljö är att du återanvänder glasburkar genom att diska ur burkarna som sillen/soltorkade tomaterna/senapen förvarats i.

Klipp ut och fäst cirklar från ett papper med griffelstickers. Skriv snyggt med en griffelpenna och förvara burkarna svalt.

Recept

Inspiration tagen från
Pysseldrömmar

Follow

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *